info@consort99.nl  |  tel: 0517 232 417


Zomercursussen, workshops en projecten

Koorzangweek

Docent: Rianne Meinardi

Geen kamers meer beschikbaar, Cursus zonder verblijf is nog wel mogelijk

Dit jaar zal het koor barokmuziek zingen uit heel Europa. Waar het blokfluitensemble zich bezig houdt met Franse barokmuziek, zal het koor aan de slag gaan met Duitse, Engelse, Italiaanse en Nederlandse barokmuziek. Er staan onder andere werken van Bach, Händel, Purcell en Schweelinck op het programma.
Zo zingen we een feestelijke Coronation Anthem van Händel, een aantal afwisselende Bachkoralen en twee psalmen in totaal verschillende stijlen: een van Purcell en een Sweelinck.
Het belooft een mooie week te worden!

Bij aanmelding krijgt u de bladmuziek en eventueel oefenmateriaal en geluidsopnames toegestuurd, zodat u ruim de tijd heeft om u voor te bereiden.

Weekindeling

De aankomsttijd op maandag is tussen 11:15 en 12:15. 
Om 12:30 is het middageten.
De eerste workshop begint om 15:00 uur.

Vanaf dinsdag wordt er iedere dag 's ochtends gerepeteerd van 9:30 tot 12:30. Na de lunch kunt u genieten van de omgeving. Ook is er gelegenheid om samen te musiceren. 's Avonds wordt er nog een uur gerepeteerd.
Aan het eind van de week vindt er een eindpresentatie plaats.

De cursusweek eindigt op zondag 30 juli na het ontbijt.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor de zomercursus Koorzang?  Klik hier >

Rianne Meinardi

Rianne Meinardi - 2.jpeg

Rianne Meinardi volgde van jongs af aan pianolessen bij Wietse Meinardi en later ook vioollessen bij Louise Wester.

In 2016 startte zij met de opleiding Docent Muziek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daar volgde ze pianolessen bij Anastasia Goldberg.
In 2020 sloot ze de opleiding Docent Muziek af met een succesvol pianoexamen.

Sinds 2019 studeert Rianne koordirectie bij Louis Buskens.
Zij kreeg bijvak zang van David Visser en David van Laar.
Op dit moment heeft zij zanglessen bij Paul Triepels.

Rianne is de afgelopen jaren dirigent geweest van de Cantorij van de Bonifatiuskerk in Vries en Adorate Dominum in Assen. Sinds januari 2022 is zij cantor van de Grote Kerk in Leeuwarden. Daarnaast is zij verbonden aan Scala als vakleerkracht muziek op verschillende basisscholen en geeft ze pianolessen.

Jannie de Groot

jannie2017.jpgJannie de Groot studeerde blokfluit en vervolgens koordirektie en kerkmuziek bij Jos Leussink, Jos Vermunt, Harold Lenselink en Jan Luth. Momenteel is Jannie dirigent van vocaal ensemble Canticum Novum en de vrouwenkoren Canta Silva en Frominae. Van 1993 t/m 2015 is zij als cantor werkzaam geweest bij de Franeker Cantorij.

Voor de stichting Resonans verzorgt zij regelmatig concerten met een ad hoc koor. Onder haar leiding werden o.a. het Requiem van Fauré, de Krönungsmesse van Mozart en de Nelsonmis van Haydn uitgevoerd.

De afgelopen jaren voerde ze tijdens de koorweek van Consort’99 muziek uit van onder andere Brahms, Buxtehude, Mozart en Telemann. In 2012 stond de barokopera Dido en Aeneas van Henry Purcell op het programma.

Naast haar privépraktijk blokfluit is Jannie werkzaam bij Cultuurcentrum de Wâldsang.

Na acht jaar cursusleider te zijn geweest in Frankrijk bij een organisatie voor creatieve vakantie’s organiseert zij vanaf 2010 jaarlijks, samen met haar echtgenoot Theo Kroon, twee zomerweken met diverse cursussen op gebied van muziek en beeldende kunst.

Vanaf 2021 heeft zij de leiding van de koorweek overgedragen aan Rianne Meinardi, een jonge bevlogen dirigente. Zie CV.