info@consort99.nl  |  tel: 0517 232 417


Zomercursussen, workshops en projecten

Ensemblespel blokfluit

o.l.v. Hilde de Wolf

Geen kamers meer beschikbaar, Cursus zonder verblijf nog wel mogelijk

Dit jaar  staat de Franse galante barokstijl in de schijnwerpers.
We spelen werken van franse componisten, bijvoorbeeld Couperin, Rameau en Lully. Maar ook muziek kenmerkend voor de franse stijl, de typisch franse ouverture-suites.

We wanen ons op kasteel Versailles, in de spiegelzaal.
De zonnekoning Louis XIV regeert. Hij heeft een voorliefde voor theater en muziek. De componist Marin Marais is er in dienst. En Anne Danican Philidor's eerste theaterwerk wordt uitgevoerd, hij is 16 jaar oud.

Een goed niveau is gewenst, zoals ervaring hebben in ensemblespel, ritmisch stabiel zijn en tot en met 3 voortekens kunnen spelen. Spelers van de lage grootbas en subbassen zijn zeer welkom.

Weekindeling

De aankomsttijd op maandag is tussen 11:15 en 12:15. 
Om 12:30 is het middageten.
De eerste workshop begint om 15:00 uur.

Vanaf dinsdag wordt er iedere dag ‘s ochtends gerepeteerd van 9:30 tot 12:30. Na de lunch kunt u genieten van de omgeving. Ook is er gelegenheid om samen te musiceren. ‘s Avonds wordt er nog een uur gerepeteerd.
Ter afsluiting van de week vindt er een eindpresentatie plaats.

De cursusweek eindigt op zondag 30 juli na het ontbijt.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor de zomercursus Ensemblespel blokfluit?  Klik hier >

Hilde de Wolf

hilde.jpgHilde de Wolf is blokfluitist en geeft concerten over de hele wereld. Ze geeft workshops en cursussen in Nederland en Duitsland en verzorgt blokfluitlessen aan kinderen en volwassenen. Hilde geeft ondersteuning aan ensembles en kamermusici die zich de muziek uit de Renaissance of Barok of nieuwe muziek eigen willen maken. Ze studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en behaalde haar Master-diploma. Van 'het Prins Bernhard Fonds' en 'de Stichting Voortgezette Studie Podiumkunsten' ontving zij een beurs voor een studie aan de Staatlichte Hochschule in Trossingen, Duitsland. Zij specialiseerde zich in Middeleeuws en eigentijds repertoire voor blokfluit.

Kijk voor meer informatie over Hilde de Wolf op:  hildedewolf.com.