info@consort99.nl  |  tel: 0517 232 417


Zomercursussen, workshops en projecten

Theater

Docent: Ingeborg Loedeman

Over de cursus

In de zomercursus Theater is het de bedoeling om veel te leren, maar dat wel met plezier en humor te doen.

Je maakt gedurende de week kennis met veel facetten van acteren, het ontwikkelen van fantasie en creativiteit, improviseren en samenspelen. Het leren ontwikkelen van een personage op allerlei manieren: van groot toneeldrama, naar klein filmacteren, van een serieuze rol naar een gek typetje. En alles daartussen in.

Een belangrijk uitgangspunt bij de workshops van Ingeborg is dat er aandacht wordt besteed aan met zelfvertrouwen en ontspanning op de theatervloer staan. Het is de bedoeling dat je plezierig de les instapt
maar er ook weer vrolijk en met energie uitstapt.

Mocht de groep het leuk vinden een kleine eindpresentatie te geven voor medecursisten dan is dat mogelijk. Maar alleen als iedereen daar zin in heeft, de week op zich is al inspirerend genoeg!

Weekindeling

De aankomsttijd is op woensdag 4 augustus om 16:00 uur.
Om 18:30 diner.

Vanaf donderdag is er iedere dag workshop van 9:30 tot 12:30. ’s Middags kunt u uw tijd zelf invullen. De theaterdocent is evenwel ook dan beschikbaar.

De cursus eindigt dinsdag 10 augustus na de lunch om 14:00 uur.

 

Zie ook www.toneelcursus.nl

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor de zomercursus Theater?  Klik hier >

Ingeborg Loedeman

ingebord_small.jpgIngeborg Loedeman heeft de acteursopleiding aan de Toneelschool Amsterdam gedaan. Als actrice heeft ze voor verscheidene theatergezelschappen gewerkt waaronder Toneelgroep Amsterdam. Ze speelde ook in televisieproducties waaronder comedyseries (o.a. Roomservice, Kees&Co), Drama (o.a. Wet en Waan, Baantjer) en in speelfilms waaronder de trilogie Leedvermaak, QuiVive en Happy end onder regie van Frans Weisz. 

Naast haar werkzaamheden als actrice heeft Ingeborg gedurende haar hele carrière toneellessen en workshops gegeven. Meteen na haar eindexamen toneelschool ging ze als speldocent werken op de selectiecursus van de Amsterdamse Toneelschool, Ook heeft ze lesgegeven op de Jeugdtheaterschool en bij Kunstweb.
De afgelopen 16 jaar geeft zij onder eigen naam theatercursussen voor uitsluitend volwassenen op veel verschillende niveaus.