info@consort99.nl  |  tel: 0517 232 417


Zomercursussen, workshops en projecten

Schrijven

Docent: Marije Verbeeck

Cursusinhoud

Kom aan de schrijftafel, voor zes ochtenden afwisselend autobiografisch en creatief schrijven, waarbij je op de uitgestrektheid van je schrijfschrift alle ruimte mag nemen die je wilt.

Jouw manier van kijken en denken en de verhalen van je leven zijn je onderwerp en je inspiratie. Er komt ook een beetje schrijftheorie langs, maar de nadruk ligt op ontdekken en toelaten wat er is. We proeven van het vrije vers en de imitatio, waarbij je leert pikken en toch helemaal zelf schrijft. Je maakt een miniatuur, waarin schijnbaar niets gebeurt en misschien diep je een vergeten herinnering op. Je schrijft bij beelden en bij muziek. Naar wens schrijf buiten, voor nog meer ruimte.   

Iedereen kan schrijven, maar niet iedereen durft het. Het echte schrijfcambium zit dicht onder je huid. Tijdens de bijeenkomsten word je aangemoedigd daar naartoe te gaan. Je deelt alleen wat je wilt delen. Alleen de vorm is onderwerp van de eventuele feedback. Wees welkom. Neem de ruimte.

Weekindeling

De aankomsttijd is op woensdag 4 augustus om 16:00 uur.
Om 18:30 diner.

Vanaf donderdag schrijven we elke ochtend van 9:30 tot 12:30. De middagen kun je naar wens besteden.
Voor wie dit wil, is er 's avonds voor het slapen gaan nog een klein schrijfopdrachtje. Een kwartiertje tot jezelf komen en dan even in woorden vangen wat om je heen fladdert of in je hoofd zoemt. Zo schrijven kan een vorm van meditatie zijn. Voel je uitgenodigd.

De cursus eindigt dinsdag 10 augustus na de lunch om 14:00 uur.

 

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor de zomercursus Schrijven?  Klik hier >

Marije Verbeeck

verbeeck-foto-portret.jpgMarije Verbeeck (1961) is biograaf en tekstschrijver. Sinds 2006 geeft ze schrijfcursussen die ze liever schrijfbijeenkomsten noemt. Ze heeft de School voor Journalistiek afgerond evenals Dactylus, opleiding voor schrijfdocenten. Ze voelt zich een dichter.

Het is haar doel om taal als persoonlijk expressiemiddel terug te brengen. Bij haar mag schrijven uit de sfeer van goed en fout komen. Taal hoort bij de levenslaag.

Website: marijeverbeeck.nl

Wilt u zich inschrijven voor de zomercursus Schrijven?  Klik hier >