info@consort99.nl  |  tel: 0517 232 417


Zomercursussen, workshops en projecten

Schilderen

Docent: Klaas Werumeus Buning

Cursusinhoud

Heeft u altijd graag willen schilderen of heeft u al enige jaren ervaring? In beide gevallen zal Klaas u op een enthousiaste manier begeleiden. Landschap schilderen is een belangrijk onderdeel, maar daarnaast kunnen ook andere onderwerpen aan bod komen, zoals portret, figuur of stilleven.

Iedere ochtend wordt er lesgegeven, waarbij de basisprincipes van het schilderen worden behandeld, zoals lijn, toonwaarde, kleur, het mengen van kleuren, compositie etc. Een en ander wordt geïllustreerd met voorbeelden uit de kunstgeschiedenis. Er wordt zoveel mogelijk op locatie en naar waarneming gewerkt, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met individuele wensen.

Naar eigen voorkeur kiest u olieverf of acryl.

Beschikt u over een eigen ezel en materiaal, dan kunt u dit meenemen. Ook is het mogelijk tegen een kleine vergoeding materiaal  van Consort'99 gebruiken.

Weekindeling

De aankomsttijd is op woensdag 4 augustus om 16:00 uur.
Om 18:30 diner.

Vanaf donderdag wordt er iedere dag ‘s ochtends geschilderd van 9:30 tot 12:30. Aan het einde van elke ochtend wordt het werk besproken. ’s Middags kunt u uw tijd zelf invullen. De schilderdocent is evenwel ook dan beschikbaar. Ter afsluiting van de week is er een expositie.

De cursus eindigt dinsdag 10 augustus na de lunch om 14:00 uur.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor de zomercursus Schilderen?  Klik hier >

Klaas Werumeus Buning

Klaas Werumeus Buning 1.jpegIn zijn  atelier in de 19 e eeuwse dorpskerk van zijn woonplaats Pietersbierum werkt Klaas Werumeus Buning (1955) dagelijks aan zijn  schilderijen waarmee hij “licht en kleur vangt",   met olieverf en meer.

Na zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag kwam hij toch weer terug naar het hoge noorden. Hij vond daar aansluiting  bij schilders die  eveneens figuratief schilderden, een stijl van schilderen die weer in opkomst kwam na een periode van conceptuele kunst.

In de jaren negentig werkte hij gestaag toe naar een zelfstandig kunstenaarschap (sinds  2005 ) en  door middel van allerlei exposities in binnen- en buitenland (Duitsland, Palais Rastede en Parijs , Galerie Nabokov) heeft hij een goede bekendheid opgebouwd. Zijn werk is aangekocht door Musea (Fries en Drents Museum) en bedrijven (Kadaster, ING, Frisian dairy foods, NAS), stichtingen  en overheid (Universiteit Groningen, div. gemeentes oa. Heerde en Zuidwesthoek) en div. particuliere  kunstcollecties.

Er is in de zomer en najaar van 2021 een expositie van zijn werk in Museum Martena in Franeker met de titel “Man in bloei”.

Hij geeft sinds jaar en dag les aan de Foudgumse School en heeft allerlei schildersgroepen begeleid.

Meer informatie en werk van Klaas Werumeus Buning vindt u op:

 

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor de zomercursus Schilderen?  Klik hier >