info@consort99.nl  |  tel: 0517 232 417


Zomercursussen, workshops en projecten

Koorzang

o.l.v. Monique Joosten

Engelse muziek uit de 17 de eeuw. “Dido and Aeneas” en Madrigalen. Op het programma staan madrigalen van John Dowland en Thomas Morley. Het prachtige “Flow my tears” kan daarbij niet ontbreken.

De bekendste componist uit het 17 de eeuwse Engeland is Henry Purcell. Zijn bekendheid dankt hij voor een groot deel aan zijn prachtige opera “Dido and Aeneas”. Tijdens de koorrepetities worden ook de koordelen van de Dido ingestudeerd. Samen met de solozangers hopen we aan het eind van de week het hele stuk uit te voeren.

Weekindeling

De aankomsttijd op maandag is tussen 11:15 en 12:15.
Om 12:30 is het middageten. De eerste workshop begint om 15:00 uur.

Voor de rest van de week ontvangt u bij aankomst een volledig rooster met daarop de tijden van de individuele- en groepslessen.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor de zomercursus Zang? Klik hier >

Monique Joosten

monique.jpgMonique Joosten studeerde de hoofdvakken blokfluit en koordirectie aan de conservatoria van Zwolle, Hilversum, Amsterdam en Tilburg.

Daarnaast heeft ze ruim 15 jaar zanglessen gevolgd en zingt ze regelmatig in gerenommeerde kamerkoren. Nu zingt ze in een kwintet als 2e sopraan. 'Het is heerlijk om te zingen en belangrijk om ook de kant van de koorzanger te blijven ervaren. Ook is het een bron van inspiratie'. Het zingen en musiceren met zangers en instrumentalisten is voor haar een grote passie.

Sinds 1992 dirigeert Monique verschillende (kamer)koren waar ze met veel enthousiasme, kennis en muzikaliteit mee werkt. Haar uitdaging is om met elk van haar koren een zo hoog mogelijk muzikaal niveau te bereiken, waarbij het samen musiceren voorop staat.

Momenteel dirigeert ze in de omgeving van haar woonplaats Sint Oedenrode twee kamerkoren, te weten kamerkoor Tourdion uit Eindhoven en het Roois Kamerkoor.

Eind 2011 heeft ze een studie muziektherapie afgerond en sinds die tijd is zij – naast haar activiteiten als dirigente – actief als muziektherapeute. De ervaring als muziektherapeute brengt dat ze een groot empathisch vermogen heeft en mensenkennis en vanuit haar eigen rust en kunde de koorleden weet te inspireren.