info@consort99.nl  |  tel: 0517 232 417


Zomercursussen, workshops en projecten

Beeldhouwen

Docent: Frederique Groustra

Tijdens de zomerweek gaat u in een kleine groep aan de slag. U leert, al doende, de basis van het beeldhouwen in steen: ontwerp, uitvoering en afwerking. U krijgt alle ruimte voor eigen ideeën en terwijl u bezig bent, leert Frederique u de kneepjes van het vak. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom.

Cursus

  • Je maakt je eigen beeld
  • Je verruimt je kennis en vaardigheden
  • Je ervaart de ontspanning van inspanning
  • Je leert ideeën ontwikkelen én vormgeven
  • Je kunt zien hoe anderen tot een beeld komen
  • Je zult jezelf verrassen

Als u al ervaring heeft, kunt u deze week gebruiken om iets nieuws te proberen, eens groter te werken of door te gaan aan een bestaand beeld.

U krijgt veel individuele vrijheid. U kiest zelf met welke steensoort u wilt werken en wat u maakt.  Gedurende de cursus werkt u zelfstandig, in uw eigen tempo. Daarbij krijgt u de nodige begeleiding en instructie van Frederique.

In deze cursus doet u alles met de hand. Gereedschap is aanwezig

Steen

Op de locatie zijn geen beeldhouwstenen in voorraad. U dient zelf vooraf een steen aan te schaffen. Wilt u hierover overleg, dan kunt u contact opnemen met Frederique. Zij adviseert u graag over steensoort, afmeting en verkoopadressen.

Weekindeling

De aankomsttijd op maandag is tussen 11:15 en 12:15. Om 12:30 is het middageten. De eerste workshop begint om 15:00 uur.

Vanaf dinsdag wordt er iedere dag ‘s ochtends gebeeldhouwd van 9:30 tot 12:30. ’s Middags kunt u uw tijd zelf invullen. Om binnen een week een beeld te maken, heeft u de tijd hard nodig. Daarom is Frederique er ook een aantal middagen voor begeleiding. 

Ter afsluiting van de week is er een expositie.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor de zomercursus Beeldhouwen?  Klik hier > 

Frederique Goustra

Frederique-opt.jpgFrederique Groustra is zowel ambachtelijk als kunstzinnig, als door het leven zelf opgeleid; volgde de kunstacademie in Kampen na 10 jaar in de biologisch-dynamische landbouw gewerkt te hebben, leerde steenhouwen in Italie en letters hakken in steen.

Haar enthousiasme voor het materiaal en voor de beeldhouwkunst deelt zij graag met mensen; zowel aan beginnende en gevorderde liefhebbers geeft ze les. Vormgeven is spelen met ruimte – zoeken naar evenwicht, dynamisch verkennen van 3 dimensies. Gebruik makend van constructieve methoden komt ze tot heldere vormen die communiceren. Zowel creeeren als analyseren en het toepassen van technieken komen aan bod.

Sinds 2006 werkt Frederique alleen nog in opdracht aan gevelstenen, gedenkstenen – alles wat we ons willen herinneren, en relatiegeschenken. Zij werkt de diverse thema’s uit in een universeel beeld, zowel in vrijstaande vormen als reliëfs en letters.
Frederique heeft expertise in relief-werk; een spel met vormspanning en richtingen, gebruik van weinig diepte om een ruimtelijk beeld te suggereren.

Vormgeven is mensenwerk, die maakt de steen op persoonlijke wijze betekenisvol. Dat zult u merken in een week beeldhouwen!

Kijk voor meer informatie over Frederique Groustra op www.atelier16.nl.