info@consort99.nl  |  tel: 0517 232 417


Zomercursussen, workshops en projecten

Ensemblespel blokfluit

o.l.v. Hilde de Wolf

In de zomer van 2019 van maandag 15 juli tot en met zondag 21 juli organiseert Consort'99 onder andere een week ensemblespel blokfluit.

Deze zomercursus staat in het teken van de barok. Werken van Schütz, Händel en Bach staan op het programma.

Samen met het koor werken we aan het dubbelkorig ‘Jauchzet dem Herren’ van Heinrich Schütz en aan het prachtige dubbelkorig motet van Johan Sebastian Bach ‘Ich lasse dich nicht, du segnest mich denn’. Deze twee grote werken uit de vocale kerkmuziek gaan we ten gehore brengen tijdens de presentatie in de kapel van het klooster.

Daarnaast spelen we ook werken uit de instrumentale barok, o.a. een bewerking van Händel’s Concerto d-moll voor blokfluitensemble met concertante partijen in alle stemmen. Dit vereist een goed niveau van de spelers.

Alle blokfluiten zijn welkom, zeker ook de Grootbassen en Contrabassen.

Het repertoire is geschikt voor gevorderde blokfluitisten met veel samenspeelervaring. We besteden aandacht aan nuancering, frasering en techniek.

Neem naast je blokfluit(en) ook een muziekstandaard mee.

Weekindeling

De aankomsttijd op maandag is tussen 11:15 en 12:15.
Om 12:30 is het middageten. De eerste workshop begint om 15:00 uur.

Vanaf dinsdag wordt er iedere dag ‘s ochtends gerepeteerd van 9:30 tot 12:30. Na de lunch kunt u genieten van de omgeving. Ook is er gelegenheid om samen te musiceren. ‘s Avonds wordt er nog een uur gerepeteerd.

Zaterdag 20 juli vindt er een eindpresentatie plaats.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor de zomercursus Ensemblespel blokfluit?  Klik hier >


Hilde de Wolf

hilde.jpg

Hilde de Wolf is blokfluitist en geeft concerten over de hele wereld. Ze geeft workshops en cursussen in Nederland en Duitsland en verzorgt blokfluitlessen aan kinderen en volwassenen. Geeft ondersteuning aan ensembles en kamermusici die zich de muziek uit de Renaissance of Barok of nieuwe muziek eigen willen maken. Ze studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en behaalde haar Master-diploma. Van 'het Prins Bernhard Fonds' en 'de Stichting Voortgezette Studie Podiumkunsten' ontving zij een beurs voor een studie aan de Staatlichte Hochschule in Trossingen, Duitsland. Zij specialiseerde zich in Middeleeuws en eigentijds repertoire voor blokfluit.

Kijk voor meer informatie over Hilde de Wolf op hildedewolf.com.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor de zomercursus Ensemblespel blokfluit?  Klik hier >