info@consort99.nl  |  tel: 0517 232 417


Zomercursussen, workshops en projecten

Jannie de Groot

jannie2017.jpgJannie de Groot studeerde blokfluit en vervolgens koordirektie en kerkmuziek bij Jos Leussink, Jos Vermunt, Harold Lenselink en Jan Luth. Momenteel is Jannie dirigent van vocaal ensemble Canticum Novum en de vrouwenkoren Canta Silva en Frominae. Van 1993 t/m 2015 is zij als cantor werkzaam geweest bij de Franeker Cantorij.

Voor de stichting Resonans verzorgt zij regelmatig concerten met een ad hoc koor. Onder haar leiding werden o.a. het Requiem van Fauré, de Krönungsmesse van Mozart en de Nelsonmis van Haydn uitgevoerd.

De afgelopen jaren voerde ze tijdens de koorweek van Consort’99 muziek uit van onder andere Brahms, Buxtehude, Mozart en Telemann. In 2012 stond de barokopera Dido en Aeneas van Henry Purcell op het programma.

Naast haar privépraktijk blokfluit is Jannie werkzaam bij Cultuurcentrum de Wâldsang.

Na acht jaar cursusleider te zijn geweest in Frankrijk bij een organisatie voor creatieve vakantie’s organiseert zij vanaf 2010 jaarlijks, samen met haar echtgenoot Theo Kroon, twee zomerweken met diverse cursussen op gebied van muziek en beeldende kunst.

Vanaf 2021 heeft zij de leiding van de koorweek overgedragen aan Rianne Meinardi, een jonge bevlogen dirigente. Zie CV.

Hilde de Wolf

hilde.jpgHilde de Wolf is blokfluitist en geeft concerten over de hele wereld. Ze geeft workshops en cursussen in Nederland en Duitsland en verzorgt blokfluitlessen aan kinderen en volwassenen. Hilde geeft ondersteuning aan ensembles en kamermusici die zich de muziek uit de Renaissance of Barok of nieuwe muziek eigen willen maken. Ze studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en behaalde haar Master-diploma. Van 'het Prins Bernhard Fonds' en 'de Stichting Voortgezette Studie Podiumkunsten' ontving zij een beurs voor een studie aan de Staatlichte Hochschule in Trossingen, Duitsland. Zij specialiseerde zich in Middeleeuws en eigentijds repertoire voor blokfluit.

Kijk voor meer informatie over Hilde de Wolf op:  hildedewolf.com.

Gosse Koopmans

foto-Gosse-Koopmans-360.jpgGosse Koopmans werd in 1957 in Garyp geboren als zoon van de bekende Friese kunstschilder Klaas Koopmans. Het schilderen heeft hij van jongs af aan meegekregen.

Gosse Koopmans studeerde aan de kunstacademie Minerva te Groningen. Na zijn academietijd woonde en werkte hij langere tijd in Arnhem.

Op diverse plaatsen werd zijn werk geëxposeerd, o.a. bij Galerie van Hulsen, Galerie Vis en Pictura. Zijn werk werd aangekocht door diverse instellingen, de provincie Friesland en particulieren.

Na 17,5 jaar in het Friese Eastermar gewoond te hebben, woont de Friese kunstenaar nu sinds maart 2019 in het Groningse Warfhuizen. Hij schildert naast imposante landschappen, mooi en vlot opgezette cafétaferelen, ontroerende portretten van kinderen, dieren en volwassenen, prachtige stillevens, schaatsers in actie op het ijs alsmede persoonlijke verslagen van zijn deelname aan meerdere elfstedentochten. Naast zijn vrije werk schildert hij ook in opdracht.

Gosse Koopmans laat zich inspireren door het spel van licht en donker, waarbij verwondering altijd het uitgangspunt is. In zijn landschappen, die hij op locatie maakt, wordt dit nog gecombineerd met ruimte, wolkenluchten en waterpartijen; elementen die hij in ruime mate in het Friese en Groningse landschap aantreft.

Gebruikte technieken zijn olieverf op doek, olieverfschetsen op papier, potloodschetsen op papier en gemengde technieken (viltstift en kleurpotlood).

> meer informatie over Gosse Koopmans.

Karel Buskes

Karel Buskes.jpgGeboren 1962. Studeerde tussen 1980-1985 aan de Academie voor beeldende kunsten Minerva, in Groningen.

Na jarenlang koeien te hebben geschilderd heeft Karel Buskes het accent verschoven naar (bos)landschappen en portretten. In zijn werk wil hij de sensatie van de waarneming vertalen naar geschilderd beeld, ook als het vaak niet naar directe waarneming gemaakt is. Waarneming is veel meer dan alleen kijken en die rijkdom wil hij voelbaar maken. Hij wil de compositie, de kleuren en de structuur van de verf zo inzetten dat je als het ware het bos ruikt, de neus van de koe voelt en bij een portret de ontmoeting ervaart.

In de lessen van Karel Buskes is waarneming altijd de basis. Met dat uitgangspunt  helpt hij heel praktisch vaardigheden te ontwikkelen. Zijn uiteindelijke doel is mensen te helpen de waarneming zoveel mogelijk te ontdoen van oordelen, aannames  en verwachtingen om van daaruit het vertrouwen in het eigen vermogen te versterken. Dat is serieus, maar vooral ook met plezier en de nodige humor.

Karel Buskes is docent tekenen naar waarneming aan de kunstacademie ArtEZ te Zwolle. Verder geeft hij met enige regelmaat lessen aan amateurs en coacht hij af en toe kunstenaars in creatieve processen.

In 1991 heeft Buskes de J.K. Egbertsprijs in Groningen gewonnen en in 1997 is de Mesdag Cylinderprijs in Den Haag hem toegekend

Kijk voor meer informatie over Karel Buskes op: www.karelbuskes.nl

 

Klaas Werumeus Buning

Klaas Werumeus Buning 1.jpegIn zijn  atelier in de 19 e eeuwse dorpskerk van zijn woonplaats Pietersbierum werkt Klaas Werumeus Buning (1955) dagelijks aan zijn  schilderijen waarmee hij “licht en kleur vangt",   met olieverf en meer.

Na zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag kwam hij toch weer terug naar het hoge noorden. Hij vond daar aansluiting  bij schilders die  eveneens figuratief schilderden, een stijl van schilderen die weer in opkomst kwam na een periode van conceptuele kunst.

In de jaren negentig werkte hij gestaag toe naar een zelfstandig kunstenaarschap (sinds  2005 ) en  door middel van allerlei exposities in binnen- en buitenland (Duitsland, Palais Rastede en Parijs , Galerie Nabokov) heeft hij een goede bekendheid opgebouwd. Zijn werk is aangekocht door Musea (Fries en Drents Museum) en bedrijven (Kadaster, ING, Frisian dairy foods, NAS), stichtingen  en overheid (Universiteit Groningen, div. gemeentes oa. Heerde en Zuidwesthoek) en div. particuliere  kunstcollecties.

Er is in de zomer en najaar van 2021 een expositie van zijn werk in Museum Martena in Franeker met de titel “Man in bloei”.

Hij geeft sinds jaar en dag les aan de Foudgumse School en heeft allerlei schildersgroepen begeleid.

Meer informatie en werk van Klaas Werumeus Buning vindt u op:

 

Gaby de Goede

gaby-de-goede.jpgGaby de Goede studeerde Klassieke Solo Zang en Docerend Musicus aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ze studeerde voornamelijk bij Rita Dams en Diana Forlano . Belangrijk voor haar artistieke ontwikkeling was ook haar periode in de operaklas van het conservatorium o.l.v dirigent Kenneth Montgomery waarin ze verschillende rollen vertolkte. Gaby volgde Masterclasses aan the Britten-Pears School in Aldebrough in Engeland en in Gregynog in Wales bij o.a Phyllis Brun Julson en Barbara Pierson. In Nederland volgde ze masterclasses bij Elly Ameling en Christina Deutekom.

Na haar studie kwam Gaby in Den Helder wonen waar ze met veel enthousiasme een particuliere zangstudio begon waarin ze als zangpedagoge werkt. Een aantal leerlingen van haar werkt nu in grote produkties in het buitenland. Naast haar drukke bestaan als zangpedagoge en jurymedewerkster op talentenjachten geeft Gaby regelmatig concerten als solozangeres in binnen- en buitenland met begeleidsters als Colet Nierop (harpiste), met wie zij al 10 jaar een vast duo vormt, de pianiste Wies van der Poel , Mirjam Rietberg (harpiste), orkesten, koren en ensembles. In verband met haar werk als musicus werd ze in december 2010 gevraagd voor de raad van de advies van de schouwburg de Kampanje te Den Helder. Sinds 2010 is Gaby werkzaam als zangcoach bij de musicalvereniging Showboat. Per augustus 2014 gaat Gaby als dirigent werken bij één van de nieuwe koren van de St. Jans kerk te Breezand.

Frederique Goustra

Frederique-opt.jpgFrederique Groustra is zowel ambachtelijk als kunstzinnig, als door het leven zelf opgeleid; volgde de kunstacademie in Kampen na 10 jaar in de biologisch-dynamische landbouw gewerkt te hebben, leerde steenhouwen in Italie en letters hakken in steen.

Haar enthousiasme voor het materiaal en voor de beeldhouwkunst deelt zij graag met mensen; zowel aan beginnende en gevorderde liefhebbers geeft ze les. Vormgeven is spelen met ruimte – zoeken naar evenwicht, dynamisch verkennen van 3 dimensies. Gebruik makend van constructieve methoden komt ze tot heldere vormen die communiceren. Zowel creeeren als analyseren en het toepassen van technieken komen aan bod.

Sinds 2006 werkt Frederique alleen nog in opdracht aan gevelstenen, gedenkstenen – alles wat we ons willen herinneren, en relatiegeschenken. Zij werkt de diverse thema’s uit in een universeel beeld, zowel in vrijstaande vormen als reliëfs en letters.
Frederique heeft expertise in relief-werk; een spel met vormspanning en richtingen, gebruik van weinig diepte om een ruimtelijk beeld te suggereren.

Vormgeven is mensenwerk, die maakt de steen op persoonlijke wijze betekenisvol. Dat zult u merken in een week beeldhouwen!

Kijk voor meer informatie over Frederique Groustra op www.atelier16.nl.

Martijn en Stefan Blaak

blaakfoto1000.jpg

Het Pianoduo Martijn en Stefan Blaak behoort tot de top van pianoduo's van hun generatie.

De cum laude afgestudeerde broers concerteren op vele podia in o.a. Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Spanje, Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten. Regelmatig zijn Martijn en Stefan Blaak te gast tijdens internationale festivals, zoals het Grachtenfestival Amsterdam, Le Festival international d'art lyrique d'Aix-en-Provence (Frankrijk), Green Lake Festival (Verenigde Staten), Sächsisches Mozartfest, Leipziger Klaviersommer (Duitsland) en "La settimana d'arte di Cecina" (Italië).

Tevens concerteerden zij in de beroemde serie “Het Zondagochtendconcert” in het Amsterdamse Concertgebouw, dat tevens live werd uitgezonden voor Radio 4.

Kijk voor meer over Martijn en Stefan Blaak op www.pianoduoblaak.nl

Marije Verbeeck

verbeeck-foto-portret.jpgMarije Verbeeck (1961) is biograaf en tekstschrijver. Sinds 2006 geeft ze schrijfcursussen die ze liever schrijfbijeenkomsten noemt. Ze heeft de School voor Journalistiek afgerond evenals Dactylus, opleiding voor schrijfdocenten. Ze voelt zich een dichter.

Leven vraagt om expressie en woorden zijn prachtig materiaal om iets van je binnenwereld mee naar buiten te brengen. Het zijn ook echte grensoverschrijders, taal kan verloren werelden doen terugkeren, toekomstige werelden ontsluiten, zelfs niet- bestaande werelden oproepen.

Schrijven als creatief werk vraagt vaker om wat af te leren dan om wat aan te leren. Logisch, we gebruiken taal óók voor gebruiksaanwijzingen en juridische teksten, waarbij elk woordje met verstand moet worden opgeschreven. Begrijpelijk dat de spelende, onbezorgd creatieve schrijver in jezelf in een kramp raakt.

Om plezier aan schrijven te kunnen ontlenen, hoef je niet ‘goed’ te kunnen schrijven. Wat je nodig hebt is een ontdekkingsreizigersmentaliteit. Vertrouwen in het proces
werkt beter dan wachten op inspiratie. Zodra je een authentieke laag in jezelf hebt aangeboord en je toepast wat je weet over beeldend en zintuiglijk schrijven, schrijf je
teksten, die altijd de moeite van het lezen waard zijn.

Allerlei vormen van poëzie, imitatio’s, miniaturen en het ultrakorte verhaal zijn mooie genres om mee te werken. De eigen biografie en de verbeeldingskracht doen de
rest. Voel je uitgenodigd.

Het is haar doel om taal als persoonlijk expressiemiddel terug te brengen. Bij haar mag schrijven uit de sfeer van goed en fout komen. Taal hoort bij de levenslaag.

Kijk voor meer informatie over Marije Verbeeck op: www.marijeverbeeck.nl

 

Ingeborg Loedeman

ingebord_small.jpgIngeborg Loedeman heeft de acteursopleiding aan de Toneelschool Amsterdam gedaan. Als actrice heeft ze voor verscheidene theatergezelschappen gewerkt waaronder Toneelgroep Amsterdam. Ze speelde ook in televisieproducties waaronder comedyseries (o.a. Roomservice, Kees&Co), Drama (o.a. Wet en Waan, Baantjer) en in speelfilms waaronder de trilogie Leedvermaak, QuiVive en Happy end onder regie van Frans Weisz. 

Naast haar werkzaamheden als actrice heeft Ingeborg gedurende haar hele carrière toneellessen en workshops gegeven. Meteen na haar eindexamen toneelschool ging ze als speldocent werken op de selectiecursus van de Amsterdamse Toneelschool, Ook heeft ze lesgegeven op de Jeugdtheaterschool en bij Kunstweb.
De afgelopen 16 jaar geeft zij onder eigen naam theatercursussen voor uitsluitend volwassenen op veel verschillende niveaus.

Rianne Meinardi

Rianne Meinardi - 2.jpeg

Rianne Meinardi volgde van jongs af aan pianolessen bij Wietse Meinardi en later ook vioollessen bij Louise Wester.

In 2016 startte zij met de opleiding Docent Muziek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daar volgde ze pianolessen bij Anastasia Goldberg.
In 2020 sloot ze de opleiding Docent Muziek af met een succesvol pianoexamen.

Sinds 2019 studeert Rianne koordirectie bij Louis Buskens.
Zij kreeg bijvak zang van David Visser en David van Laar.
Op dit moment heeft zij zanglessen bij Paul Triepels.

Rianne is de afgelopen jaren dirigent geweest van de Cantorij van de Bonifatiuskerk in Vries en Adorate Dominum in Assen. Sinds januari 2022 is zij cantor van de Grote Kerk in Leeuwarden. Daarnaast is zij verbonden aan Scala als vakleerkracht muziek op verschillende basisscholen en geeft ze pianolessen.

Irma Kamp

Irma Kamp.jpg

Personalia
Irma Kamp
Geboren op 3 augustus 1968 te Enschede

Opleiding
Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht 1991-1993
Lerarenopleiding Tekenen en Handvaardigheid, Leeuwarden 1986-1991

Technieken
Schilderen, olieverf, acryl (en soms silliconenkit, boekbinderslijm en/of zuur) op hout, MDF, masonite, staal en zink

 

Meer informatie en werk van Irma Kamp vindt u op: