info@consort99.nl  |  tel: 0517 232 417


Zomercursussen, workshops en projecten


Jannie de Groot

jannie2017.jpgJannie de Groot studeerde blokfluit en vervolgens koordirektie en kerkmuziek bij Jos Leussink, Jos Vermunt, Harold Lenselink en Jan Luth. Momenteel is Jannie dirigent van vocaal ensemble Canticum Novum en de vrouwenkoren Canta Silva en Frominae. Van 1993 t/m 2015 is zij als cantor werkzaam geweest bij de Franeker Cantorij.

Voor de stichting Resonans verzorgt zij regelmatig concerten met een ad hoc koor. Onder haar leiding werden o.a. het Requiem van Fauré , de Krönungsmesse van Mozart en de Nelsonmis van Haydn uitgevoerd.
Als docent blokfluit is Jannie verbonden aan de muziekscholen Ritmyk en de Wâldsang.

 

Gaby de Goede

gaby-de-goede.jpg - Klassieke Zangeres (sopraan) en Zangpedagoge van Klassiek tot Populair -

Gaby de Goede studeerde Klassieke Solo Zang en Docerend Musicus aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ze studeerde voornamelijk bij Rita Dams en Diana Forlano. Belangrijk voor haar artistieke ontwikkeling was ook haar periode in de operaklas van het conservatorium o.l.v dirigent Kenneth Montgomery waarin ze verschillende rollen vertolkte. Gaby volgde Masterclasses aan the Britten-Pears School in Aldebrough in Engeland en in Gregynog in Wales bij o.a Phyllis Brun Julson en Barbara Pierson. In Nederland volgde ze masterclasses bij Elly Ameling en Christina Deutekom.

Na haar studie kwam Gaby in Den Helder wonen waar ze met veel enthousiasme een particuliere zangstudio begon waarin ze als zangpedagoge werkt. Een aantal leerlingen van haar werkt nu in grote produkties in het buitenland. Naast haar drukke bestaan als zangpedagoge en jurymedewerkster op talentenjachten geeft Gaby regelmatig concerten als solozangeres in binnen- en buitenland met begeleidsters als Colet Nierop (harpiste), met wie zij al 10 jaar een vast duo vormt, de pianiste Wies van der Poel , Mirjam Rietberg (harpiste), orkesten, koren en ensembles. In verband met haar werk als musicus werd ze in december 2010 gevraagd voor de raad van de advies van de schouwburg de Kampanje te Den Helder. Sinds 2010 is Gaby werkzaam als zangcoach bij de musicalvereniging Showboat. Per augustus 2014 is Gaby als dirigent gaan werken bij één van de nieuwe koren van de St. Jans kerk te Breezand.

 

Hilde de Wolf

hilde.jpgHilde de Wolf is blokfluitist en geeft concerten over de hele wereld. Ze geeft workshops en cursussen in Nederland en Duitsland en verzorgt blokfluitlessen aan kinderen en volwassenen. Geeft ondersteuning aan ensembles en kamermusici die zich de muziek uit de Renaissance of Barok of nieuwe muziek eigen willen maken. Ze studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en behaalde haar Master-diploma. Van 'het Prins Bernhard Fonds' en 'de Stichting Voortgezette Studie Podiumkunsten' ontving zij een beurs voor een studie aan de Staatlichte Hochschule in Trossingen, Duitsland. Zij specialiseerde zich in Middeleeuws en eigentijds repertoire voor blokfluit.

Kijk voor meer informatie over Hilde de Wolf op hildedewolf.com.

 

Karel Buskes

karelbuskes.jpgGeboren 1962. Studeerde tussen 1980-1985 aan de Academie voor beeldende kunsten Minerva, in Groningen.

Na jarenlang koeien te hebben geschilderd heeft Karel Buskes het accent verschoven naar (bos)landschappen en portretten. In zijn werk wil hij de sensatie van de waarneming vertalen naar geschilderd beeld, ook als het vaak niet naar directe waarneming gemaakt is. Waarneming is veel meer dan alleen kijken en die rijkdom wil hij voelbaar maken. Hij wil de compositie, de kleuren en de structuur van de verf zo inzetten dat je als het ware het bos ruikt, de neus van de koe voelt en bij een portret de ontmoeting ervaart.

In de lessen van Karel Buskes is waarneming altijd de basis. Met dat uitgangspunt  helpt hij heel praktisch vaardigheden te ontwikkelen. Zijn uiteindelijke doel is mensen te helpen de waarneming zoveel mogelijk te ontdoen van oordelen, aannames  en verwachtingen om van daaruit het vertrouwen in het eigen vermogen te versterken. Dat is serieus, maar vooral ook met plezier en de nodige humor.

Karel Buskes is docent tekenen naar waarneming aan de kunstacademie ArtEZ te Zwolle. Verder geeft hij met enige regelmaat lessen aan amateurs en coacht hij af en toe kunstenaars in creatieve processen.

In 1991 heeft Buskes de J.K. Egbertsprijs in Groningen gewonnen en in 1997 is de Mesdag Cylinderprijs in Den Haag hem toegekend

Website: www.karelbuskes.nl

 

Fieke de Roij

Fieke-de-Rooij-portret.jpg

Na een studie textiele werkvormen en handvaardigheid aan de lerarenopleiding in Utrecht (1982-1988) ging Fieke jaren later ruimtelijk werken aan de Vrije Academie, werkplaats voor beeldende kunsten in Den Haag (1995-2000). In 1994 is zij gestart met beeldhouwen in steen.

Haar beelden zijn helder en abstract. Ze ontstaan intuïtief, door het combineren van vormen en materialen. Al werkend is zij voortdurend op zoek naar eenvoud, spanning en evenwicht. De sporen van het maakproces blijven zichtbaar, vaak in de structuur van de beitelslag, maar ook in breukvlakken of de afwerking van de oppervlakte. Dat geeft de beelden een persoonlijke signatuur. Met duidelijke lijnen en vlakken zoekt zij naar een krachtige vorm. Het zijn geen beelden die nadrukkelijk mooi of verleidelijk willen zijn. Ze vertellen geen verhaal maar roepen een sfeer of associatie op. Als kijker krijg je ruimte voor een eigen invulling.

Fieke de Roij wil de aandacht voor beeldhouwkunst vergroten en mensen de kans bieden zelf het beeldhouwen in steen te ontdekken.

Tijdens de cursus kunt u het beeldhouwen ontdekken of uw vaardigheden vergroten

  • Je maakt je eigen beeld
  • Je verruimt je kennis en vaardigheden
  • Je ervaart de ontspanning van inspanning
  • Je leert ideeën ontwikkelen én vormgeven
  • Je kunt zien hoe anderen tot een beeld komen
  • Je zult jezelf verrassen

Kijk voor meer informatie over Fieke de Roij op www.werkinsteen.nl.

 

Martijn en Stefan Blaak

blaakfoto1000.jpg

Het Pianoduo Martijn en Stefan Blaak behoort tot de top van pianoduo's van hun generatie.

De cum laude afgestudeerde broers concerteren op vele podia in o.a. Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Spanje, Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten. Regelmatig zijn Martijn en Stefan Blaak te gast tijdens internationale festivals, zoals het Grachtenfestival Amsterdam, Le Festival international d'art lyrique d'Aix-en-Provence (Frankrijk), Green Lake Festival (Verenigde Staten), Sächsisches Mozartfest, Leipziger Klaviersommer (Duitsland) en "La settimana d'arte di Cecina" (Italië).

Tevens concerteerden zij in de beroemde serie “Het Zondagochtendconcert” in het Amsterdamse Concertgebouw, dat tevens live werd uitgezonden voor Radio 4.

Kijk voor meer over Martijn en Stefan Blaak op www.pianoduoblaak.nl